top of page
Zoeken

Nieuwsblad: Michael Vandemaele zorgt met hattrick tegen Male voor vuurwerk bij WS Houthulst en ...

HOUTHULST - Als er één ‘pitbullploeg’ is waar je best rekening mee houdt, dan is dat ongetwijfeld Houthulst. Woudsport hield Bredene vorige week op 1-1 en gaf nu Male met 4-1 de volle laag. Zwevezele, de volgende grootmacht in het rijtje, is gewaarschuwd voor de komst van de ploeg van T1 Kevin Vanthourenhout.


“Het was een terechte zege tegen Male”, vond aanvoerder Dempsie Dumoulin. “Toegegeven, het doelpunt van bezoeker Birger Longueville was van knappe makelij, maar een 4-1-eindstand liegt nooit. Male miste een paar geschorsten en een geblesseerde pion, en bleek achterin eerder makkelijk te ontwrichten. Bij ons liep het in elk compartiment perfect en we zitten gebeiteld met een targetman als Michael Vandemaele. Hij heeft af en toe iets weg van een ongeleid projectiel, maar hij doet het wel degelijk als hij zich goed in zijn vel voelt. Het hele team presteerde voortreffelijk, maar hij biedt een meerwaarde. Zulke spelers moet je soigneren en er begrip voor opbrengen als ze een enkele keer buiten de lijntjes kleuren. Na ons gelijkspel tegen Bredene en deze 4-1 tegen Male kunnen we zonder druk naar Zwevezele.”

Michael Vandemaele was zonder meer de ster van de avond met een hattrick in de eerste 45 minuten. “Het verraste me totaal niet, want ik weet dat ik goed bezig ben. Ik voel me dan ook prima in Houthulst. Ik maakte de beste keuze door na het stopzetten van de eerste ploeg in Kortemark naar deze club over te stappen. Ik zorgde tegen Male voor vuurwerk, maar geloof me, ik houd wat reserve over voor de trip naar Zwevezele. De kans is groot dat ik daar een extra mannetje op mijn vel geplakt krijg, maar daar kan ik perfect mee leven. Geen probleem.”


Volgens het boekje

“Iedereen verdient een dikke pluim”, rondde coach Kevin Vanthourenhout af. “Ik vond dit een ijzersterke collectieve prestatie. Michael zorgde eigenhandig voor onze 3-1-voorsprong aan de rust, maar geloof me vrij, in de tweede helft konden we zonder overdrijven tot 7-1 of zelfs 8-1 zijn uitgelopen. Elke pass kwam perfect aan, alles verliep volgens het boekje. Zoals het in theorie hoort maar vaak weinig lukt in praktijk.”


https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20221123_92319256


Commentaires


bottom of page