top of page
Zoeken

HLN: Houthulst klopt leider Bredene na doelpuntenspektakel

4-6. SV Bredene en WS Houthulst keken niet om een doelpuntje meer of minder in hun onderlinge confrontatie. Na amper een uur spelen stonden alle tien doelpunten al op het bord. Bredene haalde tot driemaal toe een achterstand op, maar na een 4-4-tussenstand vond de Woudsport het welletjes en wist het dankzij een tweeklapper van Michaël Vandemaele de volle buit mee naar huis te nemen. Houthulst blijft vierde in tweede provinciale B.


“Een matchverslag? Er is nogal veel gebeurd”, lacht Niels Vlaemynck ons toe. “De partij kon niet beter beginnen voor ons, met een vroeg kopbaldoelpunt van Jordy Coppenolle op een hoekschop. Even later scoorde hij nogmaals op een corner. Tussendoor had Bredene al gelijkgemaakt. Na het tweede doelpunt van onze verdediger, kwam de kustploeg opnieuw langszij. Ik scoorde een intikker en we doken met een 3-4-voorsprong de kleedkamer in, nadat ook Grymonprez scoorde voor ons.”


“Vanop de strafschopstip maakte Bredene aan de start van de tweede helft opnieuw gelijk. Het was een ware rollercoaster op een onvoorspelbaar terrein, dat door sterke rukwinden belaagd werd. Via de onvermijdelijke Michaël Vandemaele wisten we op de counter nog twee keer te scoren. Een fantastische zege tegen de beste ploeg én de gedoodverfde titelfavoriet uit onze reeks, die stevig gevierd werd.”

Mee voor de prijzen

Houthulst pakt twaalf op twaalf en wint niet voor het eerst dit seizoen een topper. Na eerdere zeges tegen Jong Male, Zwevezele en Koekelare klopt het nu ook Bredene. “Wij komen in bijna elke wedstrijd op voorsprong, maar lieten de voorbije maanden af en toe punten liggen omdat we onze concentratie wat lieten verslappen en niet tot de laatste minuut voluit gingen”, vervolgt de flankspeler. “Daarin hebben we de voorbije weken flink wat stappen gezet.”


“Hoewel we nooit een item maakten van de eindronde, begint dat gevoel nu wat te kriebelen binnen de spelersgroep. Vanop onze huidige vierde plaats doen we mee voor de prijzen en we denken dat we zeker niet uit de toon zullen vallen in die nacompetitie, en met uitbreiding ook in de hoogste provinciale reeks”, besluit Vlaemynck.

Tot slot: niet enkel voor Houthulst A was het een geslaagd weekend. Ook de B-ploeg realiseerde een knappe overwinning. Op eigen veld wist Houthulst B met 5-3 te winnen tegen Koekelare B. De jonge garde van coach Giovanni Hansebout staat op de negende plaats in vierde provinciale A.

https://www.hln.be/sport-in-de-buurt/houthulst-klopt-leider-bredene-na-doelpuntenspektakel-gevoel-voor-de-eindronde-begint-te-kriebelen~a86da60f/

Comments


bottom of page